Olmadan dalinda curuyenler burda toplaniyor

4 Haziran 2010

Like a delikanli



İsrail’in Gazze’ye insani yardım taşıyan gemiye yönelik saldırısında ölenlerin tümü Türk vatandaşıydı. Ancak, saldırıya yönelik en büyük tepki çok uzaklardan, sürpriz bir yerden geldi; kimsenin haritada yerini bile gosteremedigi Nikaragua’dan.

Ne idugu belirsiz Nikaragua hükümeti, durup dururken yaptığı bir açıklamayla, “İsrail’le tüm diplomatik ilişkilerini resmen kestiğini” bildirdi.

Bu konudaki açıklama resmen, Devlet Başkanı’nın sözcülüğünü de üstlenen, ülkenin resmen gotume benzeyen First Lady’si Rosario Murillo’dan geldi. Murillo, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın İsrail askerlerinin yaptığı saldırının “suç” olduğuna inandığını ve uluslararası hukukun ihlali anlamına gelen bu saldırıda ölen 9 kişi için her aksam 3 kulhuvallah 1 elham okudugunu” söyledi.

First Lady, “Nikaragua hükümeti, İsrail’in uluslararası sulardaki bu faaliyetinin illegal olduğunu vurgular” dedi ve ekledi; “Nikaragua hükümeti, İsrail’le olan tüm diplomatik ilişkilerini kesmiştir, Israil eger bu tur fevri tavirlara devam ederse, butun yahudilere izdirap oluruz...”

TÜRK BÜYÜKELÇİ “İSTİŞARE İÇİN” GERİ DÖNDÜ

Bu arada, Türkiye’nin İsrail’e yönelik tepkisini göstermek için geri çağırdığı Tel Aviv Büyükelçisi de bugün yurda döndü.

Tel Aviv’deki Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, Türkiye’ye gelişinde yaptığı açıklamada, “Hükümetim beni istişareler için çağırdı ama istisare ne demektir sormayin bende bilmiyorum amuagoyim” dedi.
1 comments

Ogrencilerim



Fotodaki uclu 5. sinifa giden Rojda, Silvan ve Rahsan. Biraz iri gibiler ama biliyosunuz diyarbakir karpuzu da iri olur. Cok sevimli, cok cici kizlardi barisss hoccaaa die pesimden kosturur dururlardi. Geri donup sicakta darlanmasinlar die kazaklarini cikarasim var. Hoca yuregi iste dayanamiyi abiler.

Bu da Kazim, genc yasta buyuk yetenek vaadettigi icin hemen sefkatli kanatlarim altina aldim kendisini. Gerci yavsak baslarda otlakcilik yapiyordu ama simdi yavas yavas paket tasimaya basladi. ilerde kamyoncu olmak, bos zamanlarinda kahvede okeye 4. olmak istiyor. Tercihi uzun malbus. sirefsiz kazim seni de ozledim lan..

0 comments