Olmadan dalinda curuyenler burda toplaniyor

24 Temmuz 2009

Tobol maçının ardından



Arda'nın sahaya kaptan olarak çıktığı ilk resmi maçıydı, bu yüzden çok heyecanlıydı. Tribünler Arda'ya takımı tribüne getirmesini isteyince seromonide rakip kaptanla el sıkışıp flama değiştirmeyi unuttu heyecandan. Kolay değil 22 yaşında kaptan olmak 10 numaralı formayı taşımak. Alttaki resimden hazırlanmış bir pankartla iyice onere edildi Arda... Ve o da bu onura layık olacağının sinyallerini verdi ilk defa oynamaya başladığı mevkii de. 30uncu dakikadan sonra sazı adeta eline aldı. Tüm ataklar ondan başladı, yeri geldi şutunu çekti yeri geldi herkesi çalımlayıp gollük paslar verdi. Arda bu sene çok daha iyi olacak. Çok daha büyük bir futbolcu olarak karşımıza çıkacak gibi duruyor.



Maçın geneli sıkıcıydı denebilir. Galatasaray yeni bir sistem, yeni bir anlayışla oynamaya çalışıyor: 4-3-3 ve durmadan ayağa pas.

Sabri bu sistemin altına mayını döşeyen adamdı dün. Sistemin değiştiğini hala anlamamış olacak kendisi yarı sahadan ceza sahasına top şişirmeye devam ediyor hala. Ayrıca bu adamda bir anti-yabancı düşüncesi var galiba. Şayet önünde yabancı biri oynuyorsa ona pas atmamak için elinden gelini yapıyor, eğer önünde yerli bir oyuncu varsa ona direk olarak pas atıyor. Entresan bir durum bu, Ribery varken de yapıyordu bunu. Dün önünde Yaser , Serdar oynarken onlara doluyken bile pasını verdi , paslaşmaya gitti ama Linderoth oyuna girdiğinde ise bomboşken bile Linderoth'a pas atmayı son tercih olarak gördü ve ileri şişirmeye başladı topu. Bu adamın bir an önce bu takımdan uzaklaştırılması lazım.

Milan Baros geçen sezon attığı kadar atacağının sinyallerini verdi dün bence.. Ve Linderoth geri geldi , yeni bir transfer gibi sevinmeliyiz bu işe. Arda'ya verdiği gollük pas ne kadar etkili düşündüğünün göstergesi bence. Bu sene inşallah Linderoth'u izlemeye doyarız.

Yaser Yıldız'ın en büyük ve belki de tek özelliği inanılmaz bir sıçrama yeteneğine sahip olması. Bu sayede neredeyse her kafa topunu kendisinden 10 cm uzun oyunculara karşı aldı. Ama bu yetmiyor bu takımda kalmak için bu yüzden Yaser büyük ihtimalle gönderilecek oyunculardan biri olacaktır.

Serdar Eylik ilk resmi maçına çıktı dün Ali Sami Yen'de ve sakatlanana kadar herkesi kendine hayran bıraktı. Büyük konuşmak istemiyorum ama konuşacağım: Fiziken gelişmiş bir Emre Çolak'la birlikte 2 sene içinde Galatasaray'ın ilk 11'de oynamaya başlayacak bu çocuk. Sabri'nin orta yapmayı 90 doğumlu bu kardeşinden öğrenmesi lazım. Top ayağına geldiğinde kafasını kaldırıp içeriye bakıp ortayı kesmesi, kestiği ortanın genelde yerine gitmesi ve istediğinde çalımla karşısındaki adamı geçmesi çok büyük artılar.

Galatasaray'ın teknik ekibine değinmek istemiyorum çünkü apayrı bir klasmandalar onlar ve hala inanamıyorum o teknik ekibin bu takımın başında olduğundan.



Ve son olarak Oz büyücüsü Harry Kewell. Bu adam inanılmaz mütevazi, alçak gönüllü. Bu takıma, taraftara, klübe o kadar alıştı ki yedek olarak ısınmaya çıktığında taraftar onu çağırınca tribünlere koşuşundaki istek, taraftara duyduğu özlem göze çarpıyordu hemen. Büyük oyuncu 2. yarı oyuna girince tam hazır olmadığı fark edildi ama etkisini yine gösterdi. Onu bu takımda görmek apayrı bir olay, inanılmaz bir hayrınlık duyuyorum bu adama. Harry Harry Kewell!! Harry Harry KEWELL!!!
0 comments

Bir maruzatim var

Hepimizin malumu oldugu gibi her mac oncesi yasanan kadro secimi kaosu yavas yavas baymaya baslamis, ordakilere burdakiler, o yaka bu yaka gibi iyice sallapati kadrolarla sahaya cikilmaya baslamisti. Aceleyle secilen kadrolardaki kan uyusmazliklari, guno ve cucu'nun ayi ve ekurisi cayicen etrafinda kadrolasma calismalari kadro secimini tikayan sebeplerden birkaciydi. Bu yanlislarin onune gecilmesinin tek yolunun belli bir sistem oturtmak oldugunu dusunuyorum. Gecen macki iki kisinin adim atismasida kadro seciminin tek bir kisinin eline birakilamayacak kadar onemli oldugunu gosterdi bizlere. Bu bulgular isiginda kondisyon, teknik, maca gelme orani gibi konularda kendi gozlemlerime gore su ana kadar maclara istirak eden kisileri 4 gruba ayirdim

A/Ayi, Cayicen, Doruk, Emrah, Kadir

B/Mantar, Ilkan, Ben, Engin, Mustafa

C/Gunes, Cuneyt, Polat, Eren, Sarper

D/Hasan, Mertkan, Manda

Simdi bu gruplari baz alirsak, benim dusundugum sistemde o gun maca gelen A grubundan biri
B grubundan birini sececek, B grubundan secilen kisi C grubundan birini sececek, C grubundan secilen kisi A yada B grubundan birini sececek, son kiside takimin ihtiyacina ve maca gelenlere gore grup farki gozetmeksizin secilecek. Buarada secme sirasi herseferde obur takima gececek. Sistemi maksimum derecede karisik yapmaya calistimki iyice kilitlenelim.

Kafalar karismasin hemen misal verelim. 1.takim duz, 2. takim italik

Ayi->Mantar
Cayicen->Ilkan
Ilkan->Gunes
Mantar->Cuneyt
Cuneyt->Emrah
Gunes->Doruk
1.takim->Ben
2.takim->Mustafa


Sonucta elimizdeki kadrolar ayi, mantar, cuneyt, emrah, ben vs cayicen, ilkan, gunes, doruk, mustafa oldu. Hem dengeli kadrolar ureten hemde her mac baska tadlara, baska heyecanlara yelken actiracak bir sistem oldugunu dusunuyorum. Yalniz farkindaysaniz bide D grubu var ama onlarla napicami bilemedim acikcasi, takdiri artik size birakiyorum. Tabi bu arada agustos ayi itibariyle tatiller, dogumlar falan kurdugum sistemin amua goyabilir. Koyarsa koysun a.k su saatte sunla ugrastigim icinde allah benim bin turlu belami versin.
6 comments

23 Temmuz 2009

MHP 40. yıl konuşması

2 comments

Paris


2 comments

22 Temmuz 2009

Taze taze transferler

Chelsea vs Inter




Chelsea transfer sampiyonu gibi, ibo da hafiften degdirmis yalniz fotolar cok buyuk lan kafam kadar a. kiyim

1 comments

Büyük Topçu Çadırcı!



Lan herif taşşaklı bi yıldızmış da haberimiz yokmuş...


1 comments

21 Temmuz 2009

Yavsak yaa!

2 comments

Boyle mi olacakti?


Sezon hazırlıklarına en erken başlayan takımlardan biri olan Galatasaray’ın teknik patronu Frank Rijkaard, İstanbul’daki ilk etap çalışmalarında gösterdikleri başarı nedeniyle Hollanda kampına götürdüğü PAF takımı oyuncularından bir tek Serdar Eyilik’i kadroda tutarken, performanslarını yetersiz gördüğü PAF takımı oyuncularından Emre Çolak, Cem Sultan, Caner ve Emrah’ı yeniden PAF’a gönderdi. Alparslan, Özgürcan, Erhan Şentürk, Mehmet Güven ve genç kaleci Fırat’ı ise kadro dışı bıraktı. Kadrodan cikarilmalari uzere yönetim bu oyunculardan kendilerine kulüp bulmalarını istedi. Bu beş futbolcuya yapılan tebligatta, “Teknik direktörümüz yeni sezonda sizleri düşünmüyor. Artık A takımın çalışmalarına katılamayacaksınız. Kendinize kulüp bulun. Eğer bulamazsanız sizleri kiraya verebiliriz veya takasta kullanabiliriz. Kulüp bulana kadar çalışmalarınızı PAF takımı ile sürdürebilirsiniz” denildi.

burdan yak bakalim pardaillan efendi!


16 comments

Bitmeyen samba ruzgarlari


Fenerbahce'de yeni sezon demek yeni sambacilar demek arkadasim ben bunu anladim bu camiada. Nasil bir gonul bagi olustuysa Fenerbahce-Brezilya arasinda artik. Kim bu cocuklar bilemedigim icin saglikli bi yorum yapamiyorum ama antremanlarda dogumgunu suprizi kisvesi altinda birbirlerini una yumurtaya bulayacaklarindan emin olabiliriz. Buarada Guiza kampa katilmis, Lugano takimda kalmis diyorlar, diyenlerin yalancisiyim.

Kim ulan bu adamlar simdi, nerden ciktilar, neden brezilyalilarin yarrak gibi uzun isimleri var?

Andre Clarindo Dos Santos

Years Club Apps (Gls)
2003–2007 Figueirense 46 (4)
2005-2006 Flamengo (loan) 29 (0)
2006-2008 Atlético-MG (loan) ? (?)
2008-2009 Corinthians 64 (8)

Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni

Years Club App (Gls)
2003-2005 Paulista 17 (0)
2005-2007 Atlético-PR 47 (6)
2007-2008 Flamengo 31 (2)
2008-2009 Corinthians 11 (0)



Santos'u yine Konfederasyon kupasinda biraz seyretmis olmakla beraber nazarimda ne idugu belirsiz bir adam olarak yerini koruyor. Klasik brezilya kanat oyuncusu olarak ne bek ne acik olan, wing back dedikleri, efsane topcu olmayanlarin alanin elinde patladigi bir degisik oyuncu tipi bu Santos gibileri. Ne et ne balik bildigin tavuk a.k Yalniz tutarsa cok bomba bi transferde olabilir yada olmayadabilir bilemiyorum. Gokcek, Ugur ilk 11 fln oynamasin bu takimdada ne olursa olsun artik.

Cristian ise bu ikili arasinda zurnanin zirt dedigi yer olarak goze carpiyor. Bu aksama kadar ne adini duyan var, ne kendini goren. Ne sekli belli ne sekilsizligi, onlibero oynayan bir garip adem oglu. Corinthians'a bir sene evvel 350bin euro'ya gelip ordan Fener'e transfer olmus. Bende biraktigi intiba Maldonado'dan tek farkinin boyunun 10 cm daha uzun olmasi acikcasi. Yalniz burada parantez aciyim Maldonado iyi bir futbolcu olmakla beraber Fenerbahce seyircisinin gosterisli olmayan adamlari ne olursa olsun bitirmesi hastaliginin kurbani olmustur. Herseye ragmen Selcuk'u Mertkan kesecek deseler ben ona da razi oldugum icin ona da kucagimi aciyorum.

Hay amina koyim ya basta elestiri oklarimi birbir siralamayi dusunurken nasil olduda herkese kucak acan siktiriboktan bi yazi oldu bu post, bu nasil karaktersizlik a.k ya.

Neyse iyi kotu transferde emegi gecenlerin 1.5 ay evvel bu iki futbolcununda varliklarindan bihaber olduklarina kalibimi basmakla beraber, bu futbolculari kim begendi, kim aldi bunu da anlayamiyorum. Daum ne zaman brezilya'dan adam onerdi, Aykut ne zaman bunlari izledi, Aziz Baskan'in aklina kim girdi hepsi ayri merak konusu. (ulan figer yoksa yine mi sen?) Takim icindeki Brezilyalilasma daha nereye kadar gidecek? Madem siki tassagina denk Brezilya usulunden vazgecilmeyecekti Zico niye gonderildi? Takimda su an kac yabanci var? am, sik, got ve daha bi suru sey..
2 comments

20 Temmuz 2009

Ah kadri vah kadri

"Kadri'nin goturdugu yere git" filminden adamin kanini, hayat enerjisini emen iste o muthis sahneler



0 comments

Güle Güle Güzel Adam



Vedat Okyar'ı bu sabah kaybettik. Basın camiasındaki bir elin parmaklarını geçmeyecek düzgün insanlardan biriydi, büyük bir değeri kaybettik..
2 comments

Sigara Yasağı


Çok şükür nefes alabilicez...

3 comments

Blog Archive