Olmadan dalinda curuyenler burda toplaniyor

5 Haziran 2009

Frank Rijkaard Galatasaray'da!

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı teknik direktörlüğüne Frank Rijkaard getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü




Frank Rijkaard Kimdir
30 Eylül 1962 Hollanda / Amsterdam doğumlu Frank Rijkaard, henüz 17 yaşında, Ajax Teknik Direktörü Leo Beenhakker tarafından A takıma alındı. Orta sahada görev yapan Rijkaard, 7 sene formasını giydiği Hollanda ekibiyle üç şampiyonluk, bir de Kupa Galipleri Kupası kazandı.

 
206 maçta 46 gollü bu performansın ardından kısa bir Real Zaragoza tecrübesi yaşayan Rijkaard, 1988’te Milan’a transfer oldu. Beş sezonluk İtalya kariyerinde Milan’ın efsane isimleri arasına girdi, iki şampiyonluk, iki Avrupa Şampiyonluğu, iki UEFA Süper Kupa, iki de Kıtalararası Kupa şampiyonluğu kazandı.

1993-95 arası Ajax’ta forma giyen Rijkaard, yetiştiği kulübe iki şampiyonluk daha armağan ederek aktif futbol kariyerine nokta koydu.
1981-94 yılları arasında Hollanda Milli Takımı’nın da değişmez ismiydi Rijkaard… 1988 Avrupa Şampiyonu Hollanda kadrosunda da yer aldı. 1995 yılında futbola veda eden Rijkaard’ın teknik adamlık kariyeri ise 1998 yılında başladı.




Hollandalı teknik adam futbolu bıraktıktan sonra Guus Hiddink'in yardımcısı olarak antrenörlüğe başladı.

1998 yılında ise Hollanda Milli Futbol takımının başına birinci adam geçti. Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2000 finallerinde Hollanda'nın başında yer aldı. Yarı finale kadar oynadığı futbolla herkesin favorisi olan Frank Rijkaard'ın Hollanda'sı sürpriz bir şekilde İtalya'ya elendi.

Bu şampiyonadan sonra Frank Rijkaard, 2001–2002 sezonunda Hollanda ligi takımlarından Sparta Rotterdam'ın başına geçti. Bir yıllık Sparta Rotterdam tecrübesinin ardından Rijkaard, 2003-2004 sezonunun başında Barselona'nın teknik direktörlüğüne getirildi.

Beş sezon Barselona'nın çalıştırıcılığını yapan Frank Rijkaard, takımıyla 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında La Liga şampiyonluğuna ulaştı. 2005 yılında Barselona ile İspanya Süper Kupası'nı da kazanan  Rijkaard, 2008 yılında ise görevinden ayrıldı.



0 comments

Bu şehir girdap gülüm



0 comments

4 Haziran 2009

Daum Syndrom


1 comments

2 Haziran 2009

Duma Dum Daum



Haberi okuduğum sitelerden birinde
"Türk takımları antrenörleri belli bir katalogdan mı seçiyor?" yorumu vardı.

Hakikaten kankiler, başka antrenör yok mu dünyada?
Feldkamp, Lucescu, Fatih Terim, Daum, Şenol Güneş, Mustafa Denizli. Bu kadar...

Madem Daum gelecekti, peki neden gönderildi? Ne kattı Fenerbahçeye? Nereye ulaştırdı takımı?

Sezarın hakkı sezara. Çok iyi bir motivatör ve duran top ustası ama Fenerbahçeye, Türk futboluna ne kazandırabilir günlük başarılardan başka?

Futbolun temel doğrularını uygulayan bir hoca bulmak bu kadar mı zor da, Mustafa Denizli, Fatih Terim, Daum gibi adamların peşinden koşuyoruz?

Bu kafayla daha çok hayıflanırız "Bu Shakhtar nasıl final oyunuyo da bizimkiler nal topluyo" diye.

Gassarayın da fantastik teknik direktör seçimini dört gözle bekliyorum. Gidişe bakılırsa Bülente kalıcaz yine...
8 comments

1 Haziran 2009

Uç uç böcekleri

Bu yaşananları, bu insanlık trajedisini unutmayalım, unutturmayalım!


1 comments

Bir zamanlar

0 comments

Kendi düşen ağlamaz


Marco ve Tuncay, iki futbolcu, hedefleri büyük, oynadıkları klup o hedefler için küçüktü. Fenerbahçe'ye birer sene arayla geldiler, duramadılar, yine birer sene arayla gittiler. Biri İngiltere'ye dediler sonra öbürü de İspanya'ya. Kimimiz üzüldü, kimimiz kızdı. Suçlu hem yönetim, hem menajerler hemde futbolculardı. Ortada tek günahsız vardı, taraftar, kader bu ya onların da ahı tuttu. Bu sezon Tuncay'dan sonra Aurelio'da küme düştü. Sizin için bundan sonraki durak neresi bilinmez ama kesin birşey varki o da Avrupa'da pirince giderken, Türkiye'deki bulgurdan oldunuz beyler. İşte bu da kulağınıza küpe olsun, almayın Fenerbahçe'nin ahını, çıkar aheste aheste.
4 comments

31 Mayıs 2009

Ameleee!!

1 comments

UĞUR UÇAR


Geçen sene federasyonun aldığı skandal bir kararla pazartesi iğrenç bir zeminde oynanan Konya maçında bana göre 2007-08 sezonunun en etkili adamını kaybetmiştik hem de 1,5 sene sürecek bir geri dönüş sürecinde. Bazen futbola dönemez artık dendi, diz kapağı hep problem çıkarıyordu çünkü..



İçimizde bu kötü olasılığı hep silmek istedik ama hep kötü haberler geliordu Uğur'dan. İlk başta sezon sonuna kadar sürecek sakatlığı uzadıkça uzadı. Döndü denildiğinde hep bir problem çıktı. Dün Sivas maçında sezonun son maçında 3 dakikada olsa oynadı ya sonunda o bana yeter. Uğur, benim için (ve çoğu Galatasaraylı için) gelecekteki büyük kaptan, geri döndü sahalara artık..

Nerde kaldın be Uğur'um? Özletmiştin kendini, artık Serkan Kurtuluş ve Uğur Uçar ikilisinin olduğu takımda sağ bek sıkıntısı olmaz..

Tekrar hoşgeldin Küçük Kaptan!
0 comments